Rengeteg óvoda újult meg az elmúlt években Miskolcon

Megosztás

Jelentős fejlesztések történtek az elmúlt években a miskolci intézményekben. Számos óvoda, bölcsőde és orvosi rendelő is megújult az elmúlt időszakban, a Miskolc Érted Fejlődik program keretében.

A felújítások során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy az épületek komfortosabb és szebb környezetet biztosítsanak a gyermekeknek és a velük foglalkozó óvodai dolgozóknak. Emellett kiemelt figyelmet kapott az is, hogy javítsák az épületek energetikai hatékonyságát.

Három évvel ezelőtt, 2021-ben három óvoda is jelentős fejlesztésen esett át. A Dózsa György úti Tagóvoda esetében megvalósult a belső nyílászárók cseréje, valamint a csoportszobák, szociális blokkok, a közlekedők padló burkolatát és falfelületeit is felújították. Ezen kívül átalakították és felújították a vizesblokkokat, valamint a teljes gépészeti rendszert is felújították. Az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően csökken az épület fenntartási költsége is.

A Szeder úti Tagóvodában szintén jelentős fejlesztéseket sikerült megvalósítani. Új csoportszobát és hozzá tartozó helyiségeket alakítottak ki, emellett 279 négyzetméterrel bővült is az intézmény területe. Ennek köszönhetően kialakításra került az új főbejárat, igazgatási, nevelői ill. fejlesztői szoba, valamint akadálymentes mosdó, csoportszoba és tornaterem is. Felújították itt is a vizesblokkot, a konyhát és cserélték a villamoshálózatot, az ivó-, csapadék- és szennyvíz hálózati rendszert továbbá kiépült a villámvédelmi rendszer is. Itt is fontos szerepet kapott az energiahatékonyság. Az épület meglévő szárnyainak és a tető hőszigetelése mellett cserélték a homlokzati nyílászárókat, napelemes rendszert telepítettek, valamint fűtéskorszerűsítés is történt.  

Számos más óvoda is megújult az elmúlt években. A teljes listát, valamint a részletes fejlesztéseket ide kattintva tekinthetik meg.

A Miskolc Érted Fejlődik program keretében megvalósult fejlesztések nemcsak komfortosabbá és szebbé tették az óvodákat, de több esetben a férőhelyek száma is növekedett. A programban azonban nemcsak óvodák, de bölcsődék is megújultak.

A Heim Pál Bölcsőde infrastrukturális fejlesztési munkái 2023. februárban kezdődtek. A projekt célja, az egészséges környezet megteremtése és az épület akadálymentesítése, mindezzel a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés javítása, a szolgáltatások minőségének fejlesztése volt.

Fontos cél volt az is, hogy bővítsék a bölcsődei kapacitást. A projekt során három további épületszárnyban bölcsőde funkció került kialakításra. A Heim Pál Bölcsőde 84 bölcsődés korú gyermek gondozását 3 gondozási egységben, azaz 6 csoportban biztosította a felújítás előtt. A bölcsőde egy 6 szárnyú épület 3 épületszárnyában működött. A projekt célja volt, hogy a további 3 épületszárnyban is bölcsődei funkció alakuljon ki és az egész épület bölcsődeként üzemelhessen. Így jelen beruházás részeként megtörtént a 3 épületszárny átalakítása, hogy bölcsődei funkció fogadására alkalmas legyen, illetve egy másik forrásból az épület energetikai korszerűsítése is megvalósult.

A Heim Pál Bölcsődén kívül még további 4 bölcsődei intézmény esett/esik át felújításon. A felújított intézmények teljes listáját, valamint a megvalósuló fejlesztések részleteit itt olvashatják.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fotó:Minap.hu

Kapcsolódó cikkek